Amot

amot time HR

amot time HR managers

בעשור האחרון גיוון הפך לשם המשחק בעולם התעסוקה, עם דגש על הכלה, הנגשה ונתינת הזדמנויות למגוון רחב ככל האפשר של עובדים – לא רק בכל הנוגע למגדר, מוצא אתני, דת, או נטייה מינית, אלא גם גיל.

"היום ברור לכולם שמגוון יותר זה טוב יותר", מספרת אורית חלמיש, מנהלת פיתוח ארגוני ולמידה גלובלית בחברת סודהסטרים. גם אירית קישינובסקי, סמנכ"לית משאבי אנוש בחברת מוטורולה סולושנס, מציגה תפיסה דומה ומסבירה כי "השוני בין נקודות המבט והשילוב ביניהן נותן לארגון חוזקות רבות, מפני שהוא מעניק לו את היכולת להכיל ולקחת בחשבון מגוון רחב של פרספקטיבות, מה שמעודד חדשנות וחשיבה ביקורתית".

לצד תחומים חשובים כמו גיוון מגדרי ואתני, אחד מהדגשים החשובים של ארגונים וחברות כיום הוא על גיוון גילאי ורב-דוריות. "כל גיל מביא איתו איכויות אחרות", מסבירה ליאת שמואלי ליכטנשטיין, סמנכ"לית משאבי אנוש במימון ישיר, "והעבודה המשותפת של צעירים לצד בוגרים מפרה מאד לשני הצדדים". "אנחנו רואים איך מגוון גורם לאנשים דווקא להיות ביחד, ללמוד אחד מהשני", מוסיפה אלה בביץ', סגנית מנהלת תחום משאבי אנוש בחברת הביטוח מגדל. "הבוגרים יותר מגיעים עם יותר ניסיון ומקצועיות, והצעירים יותר באים עם יותר טכנולוגיה וקידמה".

amot time offices

 

גיל – לאיזו תרבות ארגונית הוא מוביל?  

"כל דור מביא איתו את היתרונות שלו, ולכן עובדים מגילאים שונים מביאים את התוצאות ואת התרבות הארגונית המאוזנת ביותר", מסבירה חלמיש מסודהסטרים. "הצעירים מביאים איתם הרבה תשוקה ורצון ללמוד, והמבוגרים יותר מביאים איתם יציבות וחיבור לארגון".

"אפשר לומר שעובדים מגיל 35 וצפונה הם יציבים יותר", אומרת שמואלי ליכטנשטיין ממימון ישיר. "לרוב הם בעלי משפחות, משכנתא וכדומה, והתזזיתיות שלהם בין ארגונים היא נמוכה יותר. הם מחפשים מקום יציב שייתן להם להתפתח מקצועית". לעומת זאת, אומרת חלמיש מסודהסטרים, עובדים צעירים שמים את עצמם במרכז. "הם מתייחסים למנהלים שלהם בתור מנטורים, ולמקום העבודה שלהם בתור מקור לפיתוח עצמי ולמשמעות". 

עם זאת, העבודה המשותפת משפיעה רבות הן על העובדים הצעירים והן על המבוגרים. בביץ' ממגדל מספרת כי מאז תקופת הקורונה נראה בבירור שלא רק העובדים המבוגרים יותר מבקשים יציבות תעסוקתית - אלא גם העובדים הצעירים יותר. במקביל, החיפוש אחר משמעות במקום העבודה, שנראה שמאפיין בעיקר את הדור הצעיר, מחלחל אל כלל העובדים. קרן ארז, מנהלת גלובלית של חווית עובדים, מותג, תקשורת פנימית ומשאבי אנוש גלובליים בסודהסטרים מספרת כי "היום כולם מחפשים משמעות בעבודה שלהם. כשסודהסטרים הוציאה משלחת של עובדים למחנה פליטים בפולין בעקבות המלחמה באוקראינה ראינו שעובדים מכל הגילאים התגייסו. התרומה לקהילה והידיעה שאתם עובדים בארגון פעיל, משמעותית היום לכולם".

"החיפוש אחרי משמעות הולך וגובר בכל הגילאים", מוסיפה גם שמואלי ליכטנשטיין ממימון ישיר. "לכן אנחנו שמים דגש על תרומה לקהילה ועשייה חברתית לאורך כל השנה, כמו התנדבות עם ניצולי שואה וחבירה לעמותת "make a wish" לילדים חולים במחלות מסכנות חיים. הפעילות הקהילתית תורמת לתחושת השייכות של העובדים ולמשמעות האישית והארגונית שלהם". 

 

מערבי רווקים-רווקת ועד ביטוח שיניים לנכדים

לצד זה, לעובדים בדורות שונים יש צרכים שונים שיש להתחשב בהם, הנובעים גם מההבדלים במצבם המשפחתי, וגם מההבדלים בציפיות שלהם ממקום העבודה. "רוב העובדים אצלנו הם באזור סוף שנות ה-30 שלהם, אבל בגלל שיש לנו מגוון של גילאים, לכל הקצוות, אנחנו דואגים לפעילויות והטבות לעובדים ולבני משפחותיהם תוך התחשבות בצרכים השונים של כל דור", מספרת בביץ' ממגדל. בין אותן פעילויות, היא מציינת ימי גיבוש שכוללים כמה הופעות - כך שיתאימו לטעמי כלל העובדים, פעילויות לילדים ולנכדים במהלך חופשת הקיץ לצד ימי כיף לבת ובר מצווה ופעילות למתגייסים, ואפילו ערבים לרווקים ורווקות. 

"אנחנו נותנים מתנות לעובדים בהתאם למחזור החיים שלהם, מחתונה ולידת ילדים עד ללידת נכדים", מוסיפה קישינובסקי ממוטורלה סולושנס. "בנוסף, כשאנחנו נותנים מתנות לחג, ניתן לבחור מרשימה ארוכה שכוללת מתנות גם לבני 20 וגם לבני 60, מגאדג'טים ועד דברים לילדים ולבית. אנחנו גם מעניקים ביטוח שיניים שאפשר לכלול בו את הנכדים, כי אנחנו מבינים שהעובדים המבוגרים שלנו רוצים לספק למשפחה שלהם כמה שיותר רווחה". 

"אנחנו דואגים לצרכי העובדים שלנו בכל גיל ובכל שלב בחיים", מוסיפה שמואלי ליכטנשטיין ממימון ישיר. "יש לנו הטבות רבות להורים, כמו תוספת של שני ימי חופשה בשנה להורים לילדים עד גיל 12, סבסודי קייטנות, תוספת ימי מחלה ואפילו עוד חצי שעת הנקה. לאחרונה גם הקימו בחברה מועדון מיוחד לעובדות בחופשת לידה, הכולל מפגשים וסדנאות מיוחדות, ויש לנו גם סיוע לנשים בטיפולי פוריות". 

התחשבות בנשים בגילאים שונים ניתן למצוא גם בחברת סודהסטרים, שם לאחרונה החלו לשים דגש על נושא גיל המעבר והשינויים הפיזיולוגיים והנפשיים שהוא מביא עמו. "יש המון נשים בגיל המעבר שחושבות שמשהו לא בסדר איתן, כי אין לנושא מספיק מודעות", אומרת ארז מסודהסטרים. "רצינו לתת לעובדות שלנו את סט הכלים הנדרש להתמודד עם השלב הזה בחיים. במסגרת תוכנית חדשה בשם 'פאוזה' נתנו לעובדות שלנו יומיים בשביל לדבר עם מומחים על גיל המעבר, וגם הכנו את המנהלים לשינויים שהעובדות עוברות". 

amot time